NK F3J Oosterland

NK F3J Oosterland

F3J

Het NK F3J in Oosterland op 7/8 juli 2018 Mijn Thuisveld en ondanks de voorspellingen heerlijk weer met alleen flink wat wind in de Fly-Off

De voorspellingen gaven de hele week een stevige wind op maar uiteindelijk kwam hier niet veel van terecht. Weer voor lichte(re) zwevers dus! De Supra is weer eens uit de hoezen gehaald en bleek een prima keuze met de krap 1600 gram en een voorkeur voor thermisch weer. Dit soort weer ligt me wel en het was warm genoeg om je niet druk te maken. Deze combinatie zorgde ervoor dat ik heel relaxed maar wel alert aan het vliegen was.

De paar lastige momenten kon ik goed oplossen dankzij goede aanwijzingen door mijn coach Karel dus Team Oost ging lekker! Helaas een kleine schade bij een van mijn teamgenoten die er wel voor zorgde dat hij niet verder kon vliegen aangezien de rest van het team in een pension zat met onvoldoende reparatie spullen.

Uiteraard het middenpaneel meegenomen en een noodreparatie kunnen doen waardoor het hele team op zondag weer aan de start kon verschijnen. In de 2e ronde op zondag verspeelde ik mijn landingspunten door 'in het stopsignaal' te landen wat een overfligt is. De vlucht telt dan nog wel, maar de landingspunten komen te vervallen. Dit was mijn schrapper aangezien alle vluchten vol waren gevlogen met nagenoeg alle landingen binnen de meter en 1 op minder dan 10 cm.

En toen bleek dat ik samen met mijn teamgenoot en 2 man van De Stootkop in de fly-off zat! Overigens met een minimaal verschil in punten tussen P1 en P5..

Ondertussen was de wind nu wel stevig aangetrokken en daardoor gekozen voor de zware (2 kg) perfection. Ronde 1 van de fly-off heb ik op mijn naam kunnen schrijven, ronde 2 moest gevlogen worden in nog steeds aantrekkende wind. Het toevoegen van 200 gram ballast pakte verkeerd uit voor mij. Dit soort condities liggen me minder en dit was de eerste keer vliegen met ballast in de Perfection... ik kon er niet mee uit de voeten en heb voortijdig moeten landen. Wel was het nog een MVC Delta feestje aangezien Arno zo vriendelijk was me te starten/coachen. Thanks!

Voor Team Oost een P1 en P3, voor mij dus een 3e plaats waar ik bijzonder gelukkig mee ben! Aangezien het wedstrijdvliegen pas in september weer verder gaat kan de baard er ook weer af, deze had ik preventief laten staan omdat je toch een heel weekend omhoog moet kijken. Verbranden doe ik het hele jaar dus de baard was een prima zonwering :-)

Previous Post Next Post