Over mij

Over mij

In de eerste plaats ben een een ervaren Unix systeembeheerder die de laatste tijd DevOps projecten doet. Ik zal me op deze site niet uitlaten over mijn werkgever en/of mijn projecten. Bij interesse kan dit altijd via e-mail of Linkedin.

Waar hou ik me mee bezig?

In mijn privé tijd ben ik de laatste tijd bezig met ansible scripting wat goed aansluit bij mijn (DevOPS) werk

Ansible is een "radically simple IT orchestration engine that makes your applications and systems easier to deploy". Simpelgezegd, het is een tool waarmee je de installatie en configuratie van een server of applicatie kan automatiseren en daarmee kan herhalen.

Mijn algemene website die wat meer over mijn werk gaat is www.btito.net.

En verder?

Fanatiek modelvliegen met zwevers in competitie verband. In 2017 doe ik voor het vierde jaar mee met het NK F5J, en voor het tweede jaar met het NK F3J. Naast de NK wedstrijden probeer ik ieder seizoen een aantal internationale wedstrijden mee te vliegen. Dit jaar (2017) zijn het 3 Eurotour wedstrijden geworden waar ik me op heb ingeschreven. Een beschrijving van de klasse(s) is te vinden in het menu.

F5J F3J is mijn favoriete klasse!

Beide wedstrijdklassen hebben hun bijzonderheden, F3J is een teamsport, F5J is meer individueel. Het is echter normaal om te timen/coachen als je zelf niet hoeft te vliegen wat soms een hele dag heen en weer rennen tot gevolg heeft.

Onderaan de streep moet je 10 minuten zien vol te vliegen met een doellanding. F5J win je met zo laag mogelijk starten en iets meer specialistiche zwevers om de lage(re) starthoogte te kunnen compenseren met gemakkelijker weg klimmen op thermiek. Dit is over het algemeen met wat lichtere zwevers die naarmate ze lichter worden ook (on)evenredig duurder en kwetsbaarder worden.