Afsluiting NK F3J in Losser

Het NK F3J 2018 is succesvol afgerond voor Team Oost

Na twijfelachtige voorspellingen hebben we het afgelopen weekend kunnen genieten van mooi weer met uitdagende condities. Het resultaat is er ook, Karel is Nederlands Kampioen geworden evenals ons Team Oost!

Dit ondanks de blunder voor mij om de verkeerde vleugels mee te nemen waardoor ik alleen met de Supra kon vliegen. Met de eerste ronde en de laatste ronde op zaterdag ging dat prima maar de rondes er tussen was het geen weer om goed uit de verf te komen met de Supra. Zondag bleven er te weinig rondes over om nog wat goed te maken maar in ieder geval toen wel lekker kunnen vliegen.

De Fly-off is uiteindelijk gewonnen door Rob met Karel en Sam als 2e en 3e.

Daarnaast ben ik blij dat ik Karel goed genoeg heb kunnen coachen het afgelopen jaar om Nederlands Kamptioen te worden, best spannend om te doen, je moet (vooral) op lastige momenten de piloot helpen om betere lucht te vinden en er is altijd het risico dat je een verkeerd advies geeft. Dat is gelukkig achterwege gebleven.

Dit is voor mij ook gelijk de afsluiting van 3 jaar F3J competitie. Of er volgend jaar opnieuw gevlogen zal worden is nog niet helemaal duidelijk maar zelf doe ik niet meer mee. De combinatie met F5J nationaal en internationaal is een beetje teveel van het goede..

In ieder geval wil ik de deelnemers bij F3J bedanken voor de warme ontvangest en de leuke tijd, Team Oost in het bijzonder voor het moeten samenwerken met een 'Hollander' ;-)

Previous Post Next Post