Eurotour F5J wedstijden 2018 afgesloten

De F5J Eurotour wedstrijden voor dit jaar zijn afgerond. Er zijn er nog een aantal maar dat is te ver weg en/of te warm voor mij :-)

Het rijtje Eurotours waar ik aan deelgenomen heb is:

  • Vercelli Italie
  • Brüggen Duitsland
  • Kent UK
  • Toldijk

Een bijzondere ervaring om in zo'n korte tijd zoveel te vliegen in totaal verschillende weersomstandigheden. Conclusie voor mij: Ik laat teveel punten liggen als de omstandigheden minder zijn, met name winderig en turbulent weer.

Iets om in de toekomst aan te werken.

Een dezer dagen komen de Eurotour uitslagen on-line en weet ik waar ik ergens ben geëindigd op basis van de 3 beste resultaten. Wanneer dit het geval is zal ik dit nog plaatsen. Het zou leuk zijn om bij de eerste 100 te eindigen in het klassement van naar schatting zoń 500 a 600 deelnemers gedurende het jaar.

Dit was ook gelijk mijn afsluiting van het Eurotour vliegen, ik zal mogelijk in de toekomst nog wel eens meedoen als ik zin heb en het een leuke locatie is die mogelijk te combineren valt met een korte vakantie. Het is ook het laatste jaar waar ik deelneem aan de F3J competitie. Na Losser in september valt het doek voor Team Oost.

Kortom, een mooie periode die erg leerzaam was begint langzaam ten einde te komen. Dit betekend zeker NIET! dat ik stop met (wedstrijd)vliegen, maar het competitie element komt op een veel lager pitje te liggen.

Bedankt voor het bezoek en wellicht tot op een veld ergens in Nederland of elders.

Previous Post Next Post