Afscheid van het competitie vliegen

Na 5 jaar competitie vliegen in de klasse F5J en 3 seizoenen F3J is het tijd voor andere zaken geworden. Ik zal zeker niet stoppen met modelvliegen maar het moment is daar om mijn tijd wat anders in te gaan delen.

5 Jaar geleden ben ik begonnen met het F5J vliegen in het Nederlands Kampioenschap. Niet omdat ik zo competatief ben maar om hiervan te leren. Op dit niveau leer je snel en veel!. De nationale en internationale wedstrijden waren erg leuk om te doen en ik ben best tevreden over de behaalde resultaten, zeker als je in aanmerking neemt dat het modelvliegen me niet met de paplepel is ingegoten. De laatste 2 seizoenen kon ik toch een paar keer met een 3e plaats in de pocket naar huis en met Team Oost (F3J) vorig jaar een bronzen plak en dit seizoen zelfs een gouden plak!

De progressie is er nu wel uit en de combinatie op latere leeftijd beginnen, niet overmatig fanatiek en gebrek aan echt talent zorgen er voor dat ik me geen enkele illusie maak nog echt verder te komen.

Tegelijkertijd maken de modellen een enorm snelle ontwikkeling door met bijbehorende prijzen. De afweging wat het allemaal kost en wat het (mij) brengt heeft me uiteindelijk doen beslissen om weer lekker aan de slag te gaan met het gebruiken van ik geleerd heb de afgelopen jaren. Niet in competitie verband maar gewoon lekker op ons eigen veld of ergens in het land afspreken met wat andere vliegers.

Een incidentele wedstrijd pik ik wellicht nog mee als ik hier zin in heb, in Nederland of in België. Daarnaast wil ik in 2019 Interglide in Kent weer vliegen, als is het maar om mijn vrouw (opnieuw) de kans te geven de trein naar Londen te nemen. Ze is daar nog niet klaar volgens mij ;-)

Ook verwacht ik nog wel eens op te duiken met de foto spullen op een wedstrijd, de kennis van het spelletje lijkt me leuk om te combineren met het fotograferen.

Niet vertrokken dus, maar wel gestopt met het competitie vliegen.

Ik wens het F5J vliegen in Nederland en Begië een mooie toekomst!

Bob

Previous Post Next Post