Interglide 2019

Interglide 2019, opnieuw een prachtig weekend in Kent (UK)

Dit jaar opnieuw afgereisd naar Ashford (Kent UK) voor een nieuwe editie van Interglide, de Engelse F5J eurotour wedstrijd. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden heb ik besloten te stoppen met de wedstrijd in de 4e ronde.

Gelukkig geen materiaalpech maar de behoefte om door te vliegen was er niet meer. Na het inpakken me volledig gericht op het coachen van Henk en Pascal. Henk was gelukkig met zijn klassering ongeveer halverwege het deelnemersveld. Het laatste jaar is Henk nagenoeg niet aan vliegen toegekomen en dan mis je net wat scherpte om wat hoger te eindigen.

Zaterdagavond heerlijk aan de bbq met de hollandse delegatie! Henk en Wilma nogmaals bedankt voor de voorbereidingen!

Pascal heeft zich verdiend in de Fly-Off weten te plaatsen. De Fly-off op zondagmiddag was bijzonder lastig, een koude en steeds meer aantrekkende wind bij een bewolkte lucht. Ballast was nodig maar de thermiek was ver te zoeken. Uiteindelijk is Pascal op een mooie 5e plek geindigd in de fly-off. De wedstrijd is overtuigend gewonnen door Steve Haley.

Voor zover ik het nu kan beoordelen is Interglide 2019 een mooi moment om afscheid te nemen van een aantal leuke en leerzame jaren internationaal wedstrijdvliegen.

Previous Post