Snertcup F5J 2019

De snertcup 2019 is al weer achter de rug. Wat een weer!

De Snertcup was gepland op 10 februari maar uitgesteld ivm het dramatische weer dat weekend. Het was nu zeker GEEN snertweer ;-)

Na een frisse start (0 graden oderweg naar Reuver) is het zonnetje gaan schijnen en er is volgens mij geen wolkje voor geweest. Er zijn 5 ronden gevlogen en zonder schrapronde. Iedere vlucht deed er dus toe en gaf geen ruimte om te gokken.

Met 18 deelnemers hadden we 3 groepen van 6 deelnemers die er een gezellige onspannen wedstijd van hebben gemaakt. De traditioneele Snert met broodjes knakworst hebben we met zijn allen buiten op het terras kunnen nuttigen. Vorig jaar moesten we de wedstrijd nog even staken ivm sneeuwval.

Zelf heb ik geen enkele kwalificatieronde gewonnen maar wel consequent goed (genoeg) gevlogen de kwalificatie met een 5e plaats af te sluiten.

De fly-off van 15 minuten gestart op 150 meter en niet met de rest mee naar rechts maar eigenwijs naar links.. En gelijk de bel in en de 15 minuten confortabel en zonder moeite uit kunnen vliegen. Mijn landing was 5 of 6 seconden te vroeg en uiteindelijk was dat net wat ik te kort kwam om de fly-off te winnen.

Bijzonder tevreden met de 2e plaats in een heerlijke editie van de Snertcup.

Previous Post Next Post