Osnabrück en Kent zijn ook voorbij

Afgelopen weekend interglide UK in Kent, de week er voor Osnabrück.

Om te beginnen met Osnabrück, bijna het hele weekend niet het beloofde weer gekregen, bewolkt en best winderig met nagenoeg geen thermiek op zaterdag en lichte thermiek zondag later op de ochtend.

2 ronden kunnen redden door op de boomtoppen te 'soaren', iets wat ik normaal nooit doe dus toch wel spannend was. 1 keer overtrekken in een bocht en je kan de boomchirurg laten komen!. Dat was gelukkig niet nodig :-)

Uiteindelijk op bijna 60 deelnemers een 15e plek weten te halen met een score van 95,6%. Mijn hoogste internationale resultaat tot nu toe en iets waar ik erg tevreden mee ben. Ik zat wel aan de limiet van wat ik op dit moment voor elkaar kan krijgen met het materiaal en ervaring denk ik zo.

Kent UK

Dan de Interglide UK vorig weekend.. bij aankomst op vrijdag een teleurstellende hoeveelheid wind maar wel stralend zonnig en gezellig druk. Een paar starts gemaakt en vluchten van 10 en 15 minuten gemaakt met een 4 tot 5 bft wind. De locatie was overigens geweldig, geen no-fly zones en een iets oplopende startbaan tegen de wind in. Het was een privé vliegveld overigens.

De zaterdag was volslagen bewolkt, de wind minstens zo hard als de dag ervoor.. tussen 12:00 en 13:30 is de wedstrijd gestaakt ivm regen dus het was echt Brits weer!

Landen was een drama, door de hellende startbaan hadden we te maken met rollende turbulentie die ter hoogte van de aanvliegroute je zomaar tegen het gras kwakte waardoor misschien de helft van alle landingen buiten de 10 meter waren, ik heb het dan over alle deelnemers voor de duidelijkheid!

De helling gaf weer niet genoeg lift om het daar vol te houden dus een uitdaging. Na het switchen naar de Supra kon ik lekker meekomen tot... de Mid-Air... teveel schade om met plakband te fixen. Gelukkig pakte de thermiek wat op zodat ik mijn hoge notering ( 3e na 3 ronden) wel kwijt ben geraakt maar uiteindelijk toch de fly-off het weten te halen ... YEAH!!

Dan de fly-off...

Ondertussen een dikke 4 bft met vlagen tot 6 bft ( schatting ) en ronde 1 pakte niet zo lekker uit, als eerste geland. Soms moet je gokken en soms doe je dat verkeerd. Ronde 2 na lang zoeken een lekkere bel gevonden maar door de harde wind was ik na 4x cirkelen als zover met de wind meegenomen dat 350 meter hoogte niet genoeg was om terug te komen... Speed er op en ... op een kruin van een boom.. de laatste rij voor het veld...
Jan-Niclas die ook in de fly-off vloog zat veel hoger maar ook verder weg en kwam zo'n 300 meter achter me in een open veld terecht.. uiteraard niet zichtbaar door de eerder genoemde bomen.

dat was voor mij een 10e plek en voor Jan-Niclas een 9e aangezien zijn 1e ronde beter was. Beiden hebben we ronde 3 niet kunnen vliegen doordat we onze zwevers nog niet terug hadden. Ik heb de prijsuitreiking niet meegemaakt aangezien de eigenaar van het veld mijn XPlorer uit de boomtop aan het peuteren was en ik daar bij wilde blijven. Het zou wel heel onbeleefd zijn daar weg te gaan!.

De hoop in de fly-off van een internationale wedstrijd te staan is uitgekomen, de uitvoering hiervan kan nog wel wat beter!

Hier nog een link naar het verslag op de interglide site

Previous Post Next Post