Het NK F3J 2017 is gevlogen

Het NK F3J 2017 zit er weer op!

Het afsluitende weekend in Losser wat best wel wat kleffe handjes op heeft geleverd gezien de weersvoorspelling! Volgens mij is iedereen in de (stromende) regen naar Losser gekomen met het idee: als we maar 4 ronden kunnen vliegen vandaag..

Nou, dat bleek geen probleem! Het was een heerlijk weekend met soms lastige momenten maar over het algemeen een weekend en weer om voor te tekenen. Volgens mij ook een wedstrijd met opvallend weinig lijnbreuk, nagenoeg geen (serieuze) schades en behulpzame mensen om even snel te helpen bij een loszittend flapscharnier of een druppel secondenlijm om het inbusje voor het hoogteroer te fixen.. beiden bij mij overigens...

De zondag was zo mogelijk nog mooier, beginnen met heel lichte lift wat later veranderde in bokkige stofzuigers en eindigde in een 2e ronde van de fly-off in volledig dode lucht.

Mijn schrapper ( laagste score ) is 933, en dat is een score die zeker al niet beroerd is wat mij aangaat.

Ik begon gelijk met een 1000 op zaterdag, dat is een lekker begin. ronde 4 op zaterdag verliep dramatisch, enkel slechte lucht te vinden... Bij 4 1/2 minuut snel binnengekomen voor een herstart en gelijk goede lucht in! Dit was een afgesproken tactische zet die loonde! Arno had er 5:21 / 95 landingspunten uit weten te persen, ik 5:24 / 98 landingspunten .. oh man wat keek Arno sip!

De Fly-off dan. Ik had Cor weten te strikken om me te coachen en hij ging gelijk nog even een accu voor me wisselen! Mijn vaste coach moest zelf ook de fly-off vliegen en dan is het altijd even stressen om een goede coach te vinden.

Ik zat eigenlijk gelijk in een redelijk gebied waar ik met zuinig sturen wat hoogte kon pakken. Halfverwege was de thermiek echt op, de lucht was zo dood als een pier. De 15 minuten uitgemolken en op de 1 prik ik hem zomaar uit het niets klem naast de spijker. 14:54 / 100

Als je bedenkt dat ik het hele weekend een tikkie vroeg en daarna weer te laat binnenkwam waardoor ik punten liet liggen.. Wie het meest verbaasd was weet ik niet, maar het maakte wel indruk en zelf stond ik ook nogal verbaasd te kijken volgens mij...

Fly-off ronde 2 .. de lucht was echt dood en de 2 kilo zware Perfection wilde niet meewerken. 7:40 volgens mij en ook nog eens 20 punten laten liggen bij de landing… 19 tekort voor een beker bij de weekendwedstrijd. Niemand heeft deze ronde vol gevlogen overigens.

Het weer was - tegen alle verwachting in - geweldig, thermisch heel interessant maar het was mooi dat het voorbij was.. ik was wel op na de worstelingen van het afgelopen weekend.

Al met al in 2017 de competitie afgesloten met een 5e plaats. Een beetje teleurstellend maar een reden te meer om er volgend jaar vol voor te gaan! Met het team zijn we wel 3e geworden en binnen ons team heb ik wel het grootst aantal punten bij elkaar gevlogen. Met het verwerken van het schrapresultaat is het uiteindelijk misgelopen voor me.

Nu weet ik dat ik kan gaan werken op consequenter landen, da’s nogal eens een ongecontroleerde gok. Mijn timing moet echt aan gewerkt worden!

Op naar seizoen 2018!

Previous Post Next Post