F5J in België

Een leuke dag bij les Aiglons

Zondag 28 mei om 7:15 in de auto om naar onze zuiderburen te rijden.

Voor ik de grens passeerde begon het al te regenen en tussen Antwerpen en Brussel is het geen moment droog geweest. Gezien de weersvoorspelling in korte broek en slippers... Eenmaal aangekomen .. NOODWEER! Gelukkig had ik op het laatste moment mijn regenjack nog in de auto gelegd en die was hard nodig.

Na een half uurtje bibberen begon het op te klaren en kon de wedstrijd een uurtje later dan gepland beginnen.

Vanaf het opklaren begon het gestaag warmer te worden maar de thermiek wilde niet echt los komen. Op een uitzondering na waren er enkele 'nulletjes' te vinden waar je als je geluk had wat hoogte mee kon winnen. Omdat de belletjes zo iel waren was het ook heel lastig centreren in de bel.

Na een buitenlanding als schrapper kon ik me geen mindere vluchten meer veroorloven voor een goede klassering.. dat is niet helemaal gelukt, 2 ronden niet de volle 10 minuten gevlogen. Jammer maar verkeerd gegokt :-(

Deze heb ik best even gevoeld!

Overigens was er ook een ronde bij waar ik op 2 zwakke bellen niet weg kon komen en de laatste poging voor het landen gelukkig wel lukte. Mijn 2e 1000 van die dag!

Uiteindelijk een 8e plaats met een score van net geen 91% (t.o.v. de winnaar). Voor mij een dag om tevreden op terug te zien en een aanzienlijke verbetering t.o.v. de vorige wedstrijd bij Utrecht!

Ik zal de dag ook niet snel vergeten, mijn wreven en kuiten zijn voldoende verbrand om er geruime tijd aan herinnerd te worden :-)

Op naar de Eurotour wedstrijden in juni!

Previous Post Next Post