F5J Clinic op Terlet

F5J Clinic op Terlet

F5J

Wat een ongelofelijk mooie dag op Terlet, en een voorrecht om op zo'n mooie locatie te mogen vliegen!

De voorspellingen zagen er de hele week al aardig uit voor de Clinic maar uiteindelijk hebben we meer gekregen dan beloofd! Onderweg vroor het een graadje of 3 en de hele weg van Dordrecht naar Terlet zag het er berijpt maar helder uit. Bij de briefing waren er zo'n 20 man aanwezig en al snel waren de eerste kisten - incusief ondergetekende - in de lucht. 10 minuten vliegen was wel het maximum voor de vingers maar om deze vol te vliegen was geen enkel probleem.

Tussen 11 en 12 uur ging het even wat lastiger maar daarna waren vluchten van een kwartier of langer geen probleem.

De Thermiek clinic had een aardig aantal geinteresseerde toehoorders en mijn afspraak om een medevlieger te helpen om zijn Xplorer beter te laten vliegen is volgens mij ook met goed gevolg nagekomen.

Na de lunch vooral veel gevlogen, 15 minuten of meer met de wind mee en boven de bossen. Iets wat ik van nature moeite mee heb. Dit heeft te maken met het terrein waar ik heb leren vliegen of beter de plekken waar niet gevlogen mocht worden. 'Opvoeding' is lastig af te leren ;-)

Daarnaast heb ik eindelijk uitgevonden dat ik teveel rudder stuur met de Perfections. Mijn vorige Xplorers moesten bijna volledig met rudder worden gestuurd en het omschakelen is voor mij iedere keer weer lastig blijkt.. Dit is het mooie van een clinic, je bent aan het vliegen maar er hangt niets van af zodat je relaxed wat kan uitproberen maar je toch kan spiegelen aan de andere zwevers in de lucht.

Al met al weer een fantastische dag! In het verleden ben ik op Terlet geweest voor een paar DLG clinics maar helaas kan ik dit niet meer doen. De F5J variant was een mooie gelegenheid om daar weer te zijn.

Dank voor de organisatie!

Previous Post Next Post