Eurotour F5J Carisio

Eurotour F5J in Italië 21 en 22 april

Op vrijdagmorgen vroeg vertrokken voor de 1150 Km naar Carisio/Vercelli tussen Milaan en Turijn in. Tot de Gotthardtunnel geen enkele vertraging maar de tunnel en de file voor Lugano zorgden uiteindelijk toch voor 2 uur extra reistijd. Om 19:00 precies aangekomen op het veld en een warm welkom door de Belgische vliegers die daar al eerder naar toe waren gegaan. Even bijkletsen, wat drinken en het tentje gelijk maar opgezet.

Het weer en de locatie waren ronduit schitterend. Het gebied zo plat als in Nederland maar wel met uitzicht op de besneeuwde bergen en dat alles bij een teperatuur die niet ver van de 30 graden lag.

Dit is overigens het gebied waar de risotto vandaan komt ( Italiaanse rijst ) Vorig jaar waren stonden alle velden rond het vliegterrein onder water, dit was nu gelukkig niet het geval. De reden weet ik niet eigenlijk, het kan met de late start van het voorjaar te maken hebben of dat eens in de zoveel jaar de velden een jaartje 'rust' moeten hebben. Onderstaande foto is van zo'n pan. Of dat voor risotto ook zo heet moet ik nog opzoeken.

De wedstrijd zelf ging moeizaam voor mij, de week er voor tijdens een ronde van het Belgisch kampioenschap merkte ik al dat de lichte(re) Pike perfections nog niet mijn vrienden zijn. De week er tussen nog wat aangepast maar meer dan een of 2 vluchtjes zaten er niet in om te proberen. Kortom, ik kon niet lekker meekomen.

Met hulp van Tom en Thomas gedurende de dag nog wat meer aanpassingen gedaan en dag 1 afgesloten als middenmoter. Plaats 32 van 65 met een 90% score. Niet gelukkig mee maar eigenlijk geheel volgens verwachting. Niet tevreden maar thuis had ik nog gezegd blij te zijn als ik 'aan de goede kant van de helft zou zitten met dit deelnemersveld' Ik weet alleen dat ik vorig jaar hogere scores wist te halen. Wel met een zwever waar ik al veel mee had gevlogen.

Dag 2 begon hopeloos, het leek bij de eerste 2 rondes alsof ik vergeten was hoe ik moest vliegen. NIETS lukte. Na overwogen te hebben ronde 8 maar te laten schieten deze toch gevlogen en dat is uiteindelijk de ronde geweest met de beste herinneringen aan de wedstrijd. Mij coach zei na afloop "dit soort vluchten bekorten mijn leven" :-)

Al met al niet boven mijn starthoogte geweest en de laatste 5 minuten van kort levende thermiekbel naar de volgende moeten zoeken en dit alles op een hoogte van rond de 30 meter.

Afsluitend toch mijn 32 plek kunnen vasthouden dankzij de laatste vlucht!

Ondertussen al verder aan het werk geweest aan de afstelling van de Perfections en ik heb hoop dat het wat lekkerder zal lopen in Brüggen tijdens de volgende Eurotour. Helaas blijk ik eigenlijk altijd een heel jaar nodig te hebben voor ik lekker vlieg met een ander model en ik merk ook al voor het 5e seizoen op rij dat ik 'rottig uit de winterslaap kom'. Nou ja, het is niet anders.

Al met al een ronduit schitterende ervaring om eens mee te maken zo'n wedstrijd in Italië maar gezien de afstand niet iets wat ik volgend jaar alweer op de agenda heb staan. Maar wie weet valt het dan met een korte vakantie te combineren....

Previous Post Next Post