En nog een beker!

Snertcup 2017

Een koude winderige dag in Reuver Limburg, de traditionele SNERTCUP!

Internationaal dankzij een flink aantal Belgen en Duitsers in het veld.

Volledig bewolkt in de ochtend met een straf oosten briesje. Dit maakte het ook behoorlijk turbulent. De eerste 2 vluchten met de Xplorer F3J (1750 gram) en bijna 500 gram ballast. Dit pakte voor mij aardig uit omdat ik gebruik kon maken van de turbulentie zonder onbestuurbaar heen en weer gesmeten te worden. De 2e landing was de laatste, een van de messing flap armpjes besloot het voor gezien te houden. Deze had wellicht al een flinke tik gehad in Herentals waar ik een beste klapper op beton had gemaakt.

Dus.. Supra maar in elkaar gestoken en daar onverwacht lekker mee gevlogen. Waarschijnlijk het gevolg van een seizoen F3J welke ik ook met een Supra heb gevlogen!

Ik heb me in het geheel niet bezig gehouden met het klassement en hoorde tot mijn oprechte verbazing dat ik in de fly-off voor plek 1 terecht gekomen was 5e of 6e in de voorrondes als ik het goed heb. Volgens mij zonder een 1000 (gewonnen ronde) maar wel consequent hoog genoeg gestart en mijn landingspunten gepakt in iedere ronde. Een buitenlanding was heel kostbaar zonder schrapper en dat zorgde (mede) voor de verassende uitslag na 4 ronden.

Ondertussen was het zonnetje doorgekomen en de wind gaan liggen. De Fly-off zonder ballast vlogen en redelijk gegokt. Mijn Zeeuwse clubgenoot Henk was iets later binnen maar een meter of 30 hoger gestart dus toch de 3e plek. Veel later kwamen de Belgische kemphanen ongeveer tegelijk binnen en waren de terechte toppers van deze dag.

Ik mag dus stellen dat ik in ieder geval 1 beker in Nederland heb weten te houden!

Heb ik al gezegd dat het KOUD was ?

Conclusie, met eigen(wijs) keuzes maken, constant maar niet super vliegen kom ik blijkbaar best leuk mee. Ik moet me op zo'n dag niet laten verleiden stoer te doen en zeker niet tussentijds naar de uitslag kijken. Dat werkt voor mij in ieder geval op het moment goed. Gewoon plezier hebben!

Previous Post Next Post